Paardenacademie Holistische Paardengeneeskunde

DOELSTELLING

Paardenacademie Holistische Paardengeneeskunde

INLEIDING


ARTIKELS
DOELSTELLING FOTO' S
MODULES PRAKTIJK VERHALEN
PRAKTISCHE INFO FACEBOOK
DOCENTEN ORGANISATIE
STUDENTEN CONTACT

Het opleiden van......

'Paarden eigenaren die de gezondheid van het paard zelfstandig kunnen begeleiden'


Hiertoe worden vaardigheden ontwikkeld en wordt kennis opgedaan met betrekking tot relevante aspecten die de gezondheid van paarden bepalen.

In de holistische context slaat gezondheid niet alleen op lichaam en voortbeweging, maar is ook psychisch welzijn van belang. Preventieve gezondheidszorg op het gebied van lichaam, psyche, huisvesting, kudde management en materiaal gebruik komen alle aan de orde. Zowel individuele - als bedrijfsgezondheid worden belicht.

Weerstandopbouw bij veulens en jongere paarden is doorslaggevend voor de gezondheid op latere leeftijd. Dit soort gedachtelijnen lopen als een rode draad door de stof heen.

Veel van bovengenoemde invloeden zijn duidelijk herkenbaar: individuele boxhuisvesting leidt tot stereotiep gedrag, nageltred veroorzaakt kreupelheid en teveel mas kan debet zijn aan hoefbevangenheid. Vaak, echter, zijn de invloeden subtieler en moeilijker herkenbaar.

De Academie wil mensen opleiden in het herkennen van gezondheid problemen en het bieden van de juiste oplossingen. Dit houdt ook in dat ze moeten kunnen inschatten om op tijd veterinaire hulp in te schakelen. Het spectrum is zeer uitgebreid, maar heeft altijd een raakvlak met ‘gezondheid’.


Aan eventuele getuigschriften uitgaande van de Academie zijn geen wettelijke bevoegdheden en/of rechten verbonden

Paardenacademie Holistische Paardengeneeskunde Paardenacademie is e-learning geworden!

Broekhem 65

6301 HE
Valkenburg aan de Geul

Tel: 043-6015701
info@paardenacademie.nl

Paardenacademie is onderdeel van de Stichting Biomentor
Paardenacademie Holistische Paardengeneeskunde